Prisrčno vas vabimo!

image

Evropska zveza medicine v zavarovalništvu in socialnem zavarovanju (EUMASS), Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije vas vabijo na 21. kongres EUMASS in 4. Mednarodni kongres medicinskih izvedencev, ki bo potekal v Ljubljani med 09. in 11. junijem 2016.

EUMASS je bil ustanovljen leta 1972. Od takrat je zveza vsako drugo leto organizirala mednarodni kongres na področju zavarovalniške medicine. Leta 2016 bo tak kongres potekal v Sloveniji na temo Raziskovanje, izobraževanje in dobra praksa v zavarovalniški medicini in socialnem zavarovanju.

EUMASS si prizadeva organizirati kongrese, na katerih se teme na področju zavarovalniške medicine obravnavajo z različnih mednarodnih vidikih, kjerkoli se odvija pomemben in znanstveno vrhunski razvoj.

Kongres EUMASS je eden največjih mednarodnih izobraževalnih dogodkov v zavarovalniški medicini v Evropi. Udeleženci se lahko učijo in razširijo svoja znanja s poslušanjem o novih dosežkih, s predstavitvijo lastnega dela in prejemanjem strokovnih povratnih informacij ter z diskusijo o številnih temah s predavatelji in ostalimi udeleženci. Na plenarnih sekcijah pričakujemo predstavitve različnih tem, od ocenjevanja invalidnosti z vidika zavarovancev do primerjave sistemov socialnega zavarovanja ter od profesionalnega in tehničnega razvoja do etičnih izzivov. Plenarni program se bo dotaknil tudi socialnih politik za mlade invalidne osebe in tudi za osebe, ki trpijo za onkološkimi, mišično-skeletnimi in nevrološkimi boleznimi. Upamo, da bomo za paralelne sekcije prejeli veliko povzetkov o raziskovanju, izobraževanju in praksi na različnih področjih zavarovalniške medicine.

Wout de Boer
Predsednik Strokovnega odbora