Uradni jezik kongresa bo angleščina. Abstrakti morajo biti napisani v angleščini ali francoščini. Slide-i za prezentacijo morajo biti v angleščini. V času plenarnega zasedanja bo zagotovljen prevod iz angleščine v slovenščino in francoščino (simultano prevajanje). Vsa predavanja na vzporednih sekcijah in na predstavitvi posterjev bodo izključno v angleščini. Izjema je samo paralelna sekcija na temo vrnitve na delo (poklicna rehabilitacija), kjer bo možna predstavitev v slovenščini ali angleščini in bo omogočen simultani prevod iz slovenščine v angleščino in obratno.

Registracijski pult se bo nahajal v preddverju Grand Foyer Grand Hotela Union, kjer bo možno dobiti imensko priponko, torbo s kongresnim materialom in vse ostale informacije. Registracija se bo začela že 08.06.2016 ob 17.00 uri in bo trajala ves čas kongresa. Zaradi pridobitve CME točk je nujno, da se ob prihodu vsak udeleženec registrira.

Udeleženci kongresa bodo pri registraciji dobili priponko kongresa z imenom udeleženca in z barkodo za registracijo prisotnosti, ki vam bo omogočila dostop do vseh kongresnih dogajanj v skladu z vašo vplačano kotizacijo. Spremljevalci udeležencev kongresa bodo dobili priponko z imenom, ki jim bo omogočila dostop do dogodkov kongresa v skladu z vplačano kotizacijo. Akreditiranim novinarjem bo priponka z imenom omogočala nemoten dostop do vseh dogodkov kongresa.

Vabljeni predavatelji, predavatelji paralelnih sekcij in ustne predstavitve posterja, bodo svojo prezentacijo lahko preverili v prostoru za predavatelje v Banketni dvorani v Grand Hotelu Union z asistenco tehničnega osebja kongresa. Vse prezentacije in slide-i posterjev za ustno predstavitev posterja morajo biti predhodno poslani v dogovorjenem formatu (PDF ali PPT; 4:3 ali 16:9) prek spletne strani kongresa najkasneje dva dni pred pričetkom kongresa. Na samem dogodku bo v sobi za predavatelje možno pripraviti zadnje spremembe prezentacij.

V času plenarnega zasedanja bo zagotovljen prevod iz angleščine v slovenščino in francoščino(simultano prevajanje). Pri paralelni sekciji na temo vrnitve na delo (poklicna rehabilitacija) bo omogočen tudi simultani prevod iz slovenščine v angleščino in obratno.

Predavatelji na plenarnih sekcijah bodo za predstavitev svojega prispevka imeli na raspolago največ do 30 minut in še 15 minut za diskusijo.

Na paralelnih sekcijah bodo predavatelji imeli na raspolago za predstavitev svojih prispevkov do 15 minut in še 5 minut za diskusijo.

Pri oralni prezentaciji posterjev bodo avtorji imeli na raspolago 3 minute in še 1 minuto za odgovor na eno ali dve vprašanji.

V času kongresa bo v Grand Hotelu Union zagotovljena uporaba standardnega brezžičnega dostopa do interneta WiFi. Uporabniško ime in geslo bo možno dobiti pri registracijskem pultu v času kongresa. V Ljubljani lahko uporabljate tudi brezžično internetno omrežje WiFree Ljubljana, ki vam omogoča 60 minut brezplačnega dostopa do interneta na dan v ožjem središču mesta. WiFi je dostopen tudi v številnih restavracijah in barih. Dostop do brezžične povezave je ponavadi brezplačen, včasih je za informacije za prijavo potrebno vprašati zaposlene.

Odmori za kavo bodo potekali v predverju Grand Hotela Union. V času kongresa je predvidenih pet odmorov za kavo. Točen urnik odmorov za kavo je zapisan v programu kongresa.

Prva dva dni kongresa je za vse udeležence organizirano kosilo, ki bo potekalo v Vrtni dvorani Grand Hotela Union. Točen urnik kosila je zapisan v programu kongresa.

V kolikor imate glede hrane posebne zahteve prosimo, da to navedete pri spletni registraciji na kongres.

V Sloveniji je kajenje prepovedano v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih, torej tudi v gostinskih lokalih in nastanitvah. Za nakup tobačnih izdelkov morate biti stari vsaj 18 let.

Uradna denarna valuta v Sloveniji je evro (EUR). Gotovino lahko zamenjate na bankah, poštah in v menjalnicah, na voljo so vam tudi številni bančni avtomati. Menjalniški tečaj si oglejte na spletnih straneh Banke Slovenije website.

Slovenija je članica Schengenskega območja. Znotraj tega območja ni mejne kontrole - to velja za članice Evropske unije (razen za Bolgarijo, Hrvaško, Irsko, Romunijo in Veliko Britanijo), Islandijo, Liechtenstein, Norveško in Švico. Znotraj območja je možno potovati z veljavno osebno izkaznico ali potnim listom. Določene države potrebujejo za vstop v Schengensko območje vizo. Seznam držav lahko preverite tukaj.

Električna napetost v Sloveniji je 230 voltov, s frekvenco 50 Hz. Slovenija uporablja tako imenovano evropsko vtičnico z uradno oznako CEE 7/16.

V Sloveniji so številni ljudje še vedno navajeni piti vodo iz pipe, ker je neoporečna in je ni potrebno prekuhavati.

Hrana, ki je na voljo na slovenskem tržišču, je pridelana brez gensko spremenjenih organizmov.

Številke, ki si jih je vredno zapomniti, saj nikoli ne veste, kdaj pridejo prav:
112 Center za obveščanje - nujna medicinska pomoč, gasilci, veterinarska pomoč, reševalne enote
113 Policija – nujni primeri
080 12 00 Policija - prijava storilcev kaznivih dejanj, anonimni telefon
1987 AMZS - pomoč na cesti in avtovleka

V Sloveniji ni nevarnosti, da bi zboleli za nevarnimi boleznimi, zato ni predpisanih nobenih posebnih cepljenj za potovanje v to državo. Priporočljivo je sicer cepljenje proti tetanusu, ki pa ni nujno. Pri manjših težavah, kot so prehladi, glavoboli, povišana temperatura ali piki insektov, je mogoče v lekarnah dobiti zdravila tudi brez recepta. Lekarne ima večina slovenskih krajev, v mestih so tudi dežurne lekarne, ki so odprte 24 ur na dan. V Sloveniji je zdravstvena oskrba zelo razvejana. V praktično vseh slovenskih mestih so zdravstveni domovi, v manjših krajih pa posamezne ambulante. V vsak slovenski kraj pride nujna medicinska pomoč, po potrebi tudi s helikopterjem. Državljani držav članic Evropske unije lahko v Slovenijo potujete z Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. To kartico lahko dobite tudi državljani Islandije, Liechtensteina, Norveške in Švice. Poseben dogovor velja še za državljane Hrvaške, ki lahko zdravstvene storitve v Sloveniji uporabljajo s svojo zdravstveno izkaznico. Za državljane vseh ostalih držav je najbolje, da še pred potovanjem v Slovenijo sklenejo mednarodno popotniško zavarovanje. Ta so priporočljiva tudi za državljane zgoraj omenjenih držav.

Slovenija je varna država. Kjerkoli se zadržujete, tudi denimo v poznih nočnih urah v večjih mestih, ste lahko brez skrbi. Kljub temu lahko postanete žrtev določenih kriminalnih dejanj, med katerimi so najpogostejše tatvine. Z ustreznim ravnanjem pa take nevšečnosti lahko zelo zmanjšate, če se jih že ne da preprečiti.